- 1 ou
- 2 linguri bune de smantana
- 50 ml ulei
- 300 g faina alba
- 1 lingurita praf de copt
- 200 ml lapte
- 10 g amidon
- 200 g kaiser taiat cuburi
- 150 g cascaval taiat cuburi
- condimente: sare, piper, nucsoara, oregano
Pentru inceput am spart oul, i-am dat un praf de sare si l-am batut cu telul. Am adaugat apoi smantana, uleiul si praful de copt si le-am amestecat bine. Am adaugat si faina si am framantat pana am obtinut un aluat moale, elastic si nelipicios (daca iasa un aluat prea moale, se mai adauga putina faina; daca este prea tare, se adauga putina apa minerala). Odata framantat astfel aluatul, l-am mutat pe masa de lucru presarata cu putina faina si l-am intins cu sucitorul (pana a ajuns la o grosime de aproximativ 5 mm).
Apoi am transferat aluatul astfel intins intr-o tava de tarta si l-am intepat cu furculita. Am pus deasupra cubuletele de kaiser si cascaval.
Inainte de a trece mai departe, am incins cuptorul la 180 grade. Intr-o oala am amestecat amidonul cu condimentele (cam cate un varf de cutit din fiecare) si apoi am adaugat treptat, laptele rece. Am pus compozitia pe foc si am amestecat pana s-a ingrosat si a dat in clocot. Apoi am turnat sosul fierbinte peste tarta si am dat tava in cuptorul incins pentru 40 de minute (sau pana s-a rumenit putin).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu