sâmbătă, 5 mai 2012

"Chinurile" diversificarii

Ei bine, nu am renuntat la gatit. Pur si simplu am fost preocupata cu fie-mea. Pentru cine nu stie, pitica are acum 6 luni si pot anunta cu mandrie ca, de o saptamana, am inceput diversificarea.

A fost destul de greu sa astept cele 6 luni. Si nu pentru ca nu as avea rabdare, ci datorita pisalogilor (se stiu ei cine sunt) care ma tot luau cu: "ai inceput sa-i dai sa manance? nuuuuu??????????? vaaaaaaaaai, da' noi le-am dat de mancare de la 3 luuuuni si uuuuuuuuuuite ce copii zdraveni avem" si tot felul de discutii de genul. Inutil sa mai amintesc ca toate explicatiile mele, de ce am ales sa astept pana la 6 luni, au fost in vant. Nu conta ca fata era alaptata exclusiv, ca ia bine in greutate, ca e un copil vesel si sanatos etc. etc. Nu si nu, de ce nu-i dau sa manance - ma simteam ca ultimul om si-mi venea sa le dau cu ceva in cap. Deh, accese de furie si violenta, pe fond de personalitate colerica :). Si daca mai aud pe cineva zicandu-mi de mar ras cu biscuite, sau gris cu lapte, ii sar la beregata!!!

Uf, sa ma calmez :)! Nu am pretentia ca ceea ce ii dau fetei sa manance e litera de lege si ca toti sugarii trebuie sa manance astfel, nu sunt medic si nici macar nu am studii in nutritie... sau ceva pe-acolo, sa se potriveasca cat de cat cu tema asta. Sunt o mama care incepe sa-i dea copilului de mancare. Si ce m-a stresat la culme, a fost faptul ca doua saptamani am cautat si m-am informat despre diversificare, fara sa gasesc nimic concret. Majoritatea site-urilor dau regului generale si cam atat. 

Ba, cu vreo trei luni in urma, "desteapta" de mine a fost si la un curs pe tema asta. Concluzia: cel mai prost cheltuiti bani ever! Si am si pierdut timpul aiurea! Aveam asteptari mari si realitatea mi-a tras o palma zdravana. Cursul a fost tinut de un medic. Doar ca era tinerel, nu avea copii, rupt de realitate - si vorba aia, de la teorie la practica.... Ce a vorbit el acolo, gaseam linistita si pe internet, din comfortul scaunului de acasa, nu mai trebuia sa bat drumul degeaba. In plus, are si un mare minus de la mine: l-am intrebat pe stimabilul ce parere are despre fructele de mare, intrucat noua ne plac si sa stim de cand putem incepe sa-i dam si fetei. Fiti atenti la raspunsul lui: de cand se introduce pestele, adica de pe la 7-8 luni! What the fuck??!!! Se interzic sugarilor capsuni, miere si alte minuni pe motiv ca sunt alergene, sau risc de botulism, si mie imi da unda verde la fructe de mare?!! Zau daca am vreun chef sa o fac pe fie-mea cobai!

Ce nu mi-a placut iar, la informatiile de pe internet, a fost ca am gasit diverse tabele de diversificare. Bine, asta ar trebui sa-mi usureze munca, dar nu a fost asa. Pai daca intr-un tabel scrie, de exemplu, ca se poate da suc de portocale sugarului de la 3 luni, in altul de la 10 luni, eu ce aleg?!! Macar e bine ca s-au pus de acord in privinta morcovului, ca fiind printre primele alimente ce se introduc la diversificare :))).

Un alt minus, acolo unde am gasit ceva mai bine dezvoltat pe tema asta, e ca sunt informatii prea generale. Adica: dai copilului pireu de legume pasate, si iti enumera legumele. Dar nu precizeaza cat timp fierte! Pe alt site scria ca se fierb legumele 2 ore!!! Da' ce, au oase?!! Orice analfabet stie ca prin fierbere se distrug vitaminele!

Asa ca m-am pus pe treaba si o sa postez aici, frumusel, ce si cum cu diversificarea asta. Pai eu vreau mura-n gura sa mi se spuna ce si cum, ca pe urma decid daca fac exact asa, daca mai modific pe ici, pe colo, sa fie bine. Singura pagina in care am gasit ceva apropiat 99% de ce cautam e asta. Pentru neinspiratii ca mine mi se pare mana cereasca. Desigur, o sa postez si eu ce, cum, cat si cand ii dau fetei de mancare, in felul asta sper ca mai scap mamicile de un chin. Si o sa-mi fie si mie mai usor, la al doilea bebe, cand va fi sa fie. O sa scriu frumusel, pe masura ce ii dau sa manance, astfel ca o buna bucata de vreme o sa tot actualizez postarile, si sper sa ma tina macar pana ajungem la 1 an. Pentru ca, desi am gasit ceva informatii pentru prima luna de diversificare, mai departe e un "fill in the blanks!" :). 

Dupa cum spuneam, am intrat in hora, sa jucam pana la capat! 

2 comentarii:

  1. Aceeasi problema am avut-o si eu cu fiica mea ca nu i-am data mancare pana la 6 luni, dar la mine a fost si mai si in sensul ca socrela insista sa ii dau sa manance de la 4 saptamani mar cu biscuiti ca ea asa ia dat la fiisu si la 1 an manca un pui intreg si uite ce bine e... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh my God! De la 4 saptamani!!! Pai bietul de el sigur urla de durere de burtica si stomacel de la mancare data prea devreme, si nu din cauza colicilor!

      Ștergere