duminică, 6 mai 2012

"Chinurile" diversificarii - RELOADED

Aminteam ieri, pe scurt, cateva din suferintele mele psihice, ca mama, la care am fost supusa de "binevoitori". Si eu, in naivitatea mea, chiar credeam ca gata, anunt la toata lumea ca dau copilului sa manance si am scapat de cicaleli. Ha! Ha! Ce gluma! Pai ce fel de mama sunt eu, ca nu dau copilului sa pape pufuleti, asa, cate unu, ca ce-are?!! Ca doar cata sare poate contine?! No shit! Pai numai eu stiu cati pufuleti sarati am mancat, de-mi aplaudau urechile. Si cum asa, numai o masa de diversificare?!! Pai cu trei de-odata: la prima ora lapte, apoi sucuri/pireuri fructe, apoi iar papa de amiaza si cea de seara (deja fierbeam incet si nu am mai ascultat ce sa dau la amiaza si seara - iaurt, cereale, whatever) si laptic la culcare. 

Uffff, cel mai greu e ca incep sa realizez ce ma asteapta tot viitorul asta, vreo 20 de ani de-acum incolo, si nu-i prea roz :(! Si da, normal ca ma refer la lumea din jur, nu la copil. Imi vine sa ma izolez, cu copil cu tot, sa nu mai stiu nimic de nimeni, nici ei de noi, si sa revenim in lume cand fata e deja majora si capabila de propriile decizii. Ca sigur ma mai lovesc de astfel de "povete" cand va incepe sa mearga, la camin, gradinita, scoala etc etc, ocazii or sa fie destule... si stiva de sfatuitori de-astia, pe care nu i-a intrebat nimeni de sanatate! 

DRAGILOR, pricepeti odata si pentru totdeauna - NU AM NEVOIE DE SFATURI GRATUITE!!! Una e un sfat la cerere, cand chiar am nevoie de el, si alta e cand mi-l varati pe gat! Dati-mi voie, ca mama, sa fac cum cred EU ca e mai bine pentru copilul meu! Din cate tin minte, eu l-am conceput, eu l-am carat in pantec noua luni, eu l-am nascut, eu l-am alaptat, schimbat, ocrotit, asa ca dati-mi voie sa imi fac rolul pana la capat. Sau poate ma insel?!! 

Nici eu nu sunt de acord cu anumite metode de crestere a copiilor, pe care le-am vazut pana acum in jurul meu, dar pentru aia am tacut si am lasat pe fiecare sa faca cum stie mai bine! Nu aveam si poate ca nici acum nu am inca suficienta experienta ca mama, dar nu e treaba mea - fiecare isi creste copilul cum crede de cuviinta ca e mai bine. Ca mama, sunt sigura ca niciuna nu le vrea raul - doar ca metodele aplicate sunt foarte diferite, de la generatie la alta si de la mama la alta, chiar din aceeasi generatie.

Nu vreau sa intru in polemici, nici nu vreau sa pun paie pe foc si sa deschid un subiect care nu are nimic de-a face cu ce vreau eu sa scriu acum. Sper sa pot pune PUNCT linistita metodelor de crestere si sa continui cu subiectul de la care a pornit toata prolologhia asta: diversificarea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu