sâmbătă, 24 martie 2012

Meniu de Martisor, pentru toate femeile minunate din viata mea


Iata ca intram si in ultima saptamana a lunii martie. Soarele caldut de afara parca te imbie la plimbare, la joaca, la visare. 

Luna Martie e luna femeilor. Dar, de cand sunt si mama, parca are o alta insemnatate pentru mine. Ma simt cu adevarat femeie. Si, poate ca mai mult ca oricand, in jurul datei de 8 martie ma gandesc la toate femeile minunate care fac parte din viata mea.

Intotdeauna ma gandesc intai la MAMA, cea care mi-a insuflat pasiunea pentru gatit si care si acum imi mai da sfaturi culinare. Eu, care de-abia am pasit in rolul de mama, nu pot sa nu fac o comparatie intre cum e ea ca mama si cum sunt eu, dar sper ca sa fiu macar la fel de buna ca ea. In orice privinta.

Mai trebuie s-o amintesc si pe sora mea, propriul meu cobai culinar :). Ea, fiind mai mica, o prosteam usor sa faca proba. Saraca, numa' ea stie cate mancaruri ratate de mine a trebuit sa manance: clatite imprastiate si lipicioase, gogosi nesarate si tari ca piatra, tocanite arse etc. etc. Ce vreti, n-aveam inca buletinu' si ma manca in freza sa gatesc si eu :)! 

Ma gandesc apoi la nasa mea, o adevarata DOAMNA, a carei grija pentru cei din jur ma inspira sa fiu mai deschisa fata de ceilalti. A carei placere pentru a manca ciocolata si peste ma inspira in a cauta si pune in practica noi si noi retete.

Ma gandesc si la mama-soacra, care m-a invatat sa fac pizza si pastele. Ea, care toata viata a trebuit sa poarte de grija unui singur copil, acum se gandeste la trei (sotul meu, eu si fetita noastra).

Ma gandesc la Diana, Felicia, Adela, care imi sunt extrem de dragi... ma gandesc la toate colegele de birou, cu care mai stau la povesti...

Dar mai presus de toate ma gandesc la fetita mea, care in viitor va fi si ea femeie; va fi, sper eu, o mama, sotie si doamna minunata.

Tuturor acestor femei minunate le dedic meniul meu de martisor.

Orice masa ar trebui sa inceapa, zic eu, cu un aperitiv. Mi s-a parut inspirat sa aleg aceasta salata de piept de pui cu ton datorita combinatiei de arome si texturi (gustul placut al pestelui si textura moale a carnii de pui), cremozitatii maionezei si aciditatii lamailor.
Si pentru ca am inceput cu peste si pui, am ales ca fel principal pieptul de pui in crusta crocanta cu garnitura de orez si parmezan. Mancarea asta se gateste usor, nu se poate sa nu-mi fie draga. Ce-mi place cel mai mult la ea? Ca puiul se gateste la cuptor si nu in ulei, ca are o crusta crocanta si delicioasa datorita parmezanului, iar garnitura cremoasa de orez cu parmezan, este o alegere inspirata, zic eu, care complimenteaza gustul carnii de pui, fara sa o sufoce. Si apoi, n-am inventat eu combinatia de orez cu carne de pui :).
Si ce poate incheia mai bine si mai bine o asemenea masa decat un desert. Nu putea sa lipseasca ciocolata. Dar nici fructele. Si trebuia sa fie in acelasi ton cu mancarea, combinatie de texturi si arome. Si am ajuns astfel sa creez foietajul cu bezea si crema de ciocolata


Va pup, dragele mele! Si La Multi Ani!

Acesta este meniul de sarbatoare prin care celebrez Luna Femeilor si cu care particip la concursul "KitchenAid de Martisor".

0

5 comentarii:

  1. o adevarata doamna ar trebui sa stie sa si gateasca, nu numai sa manance cioco si peste facute de altii :) dar poate pana la urma invat si eu ceva din blogul tau :)
    succes, iti tinem pumnii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Dorina, nu se vad pozele postate pe blogul tau, sau poate nu le vad eu. Felicitari pentru acest meniu si bafta la concurs!

      Ștergere
  2. Buna,
    da, din pacate am observat si eu, nu stiu ce se intampla :(. Momentan intru in retete si le reeditez, sper sa rezolv problema in curand.
    Multumesc de urare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am revenit acuma am putut vedea pozele. Deci cred ca problema e rezolvata! te pup!

    RăspundețiȘtergere