duminică, 6 mai 2012

Briose cu inima de ciocolata


Pentru ca a trecut ceva vreme de cand am gatit ultima data ceva dulce (bine, recunosc, doar trei zile, dar mie mi s-a parut lunga pauza asta) am zis ca e timpul sa iau taurul de coarne si sa m-apuc de treaba :). 

Ingrediente (pentru 18 bucati):
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 500 g faina
  • 250 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 2 oua + 1 albus
  • 1 esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • crema de ciocolata

Untul l-am pus intr-un castron, peste el am turnat zaharul si am amestecat cu mixerul pana ce s-a topit zaharul. Apoi am adaugat ouale si albusul, sarea, praful de copt, esenta de vanilie, laptele si la final, treptat, faina.


Am incins cuptorul la 180 de grade si am pus hartiutele de briose in tava. Am pus cate o lingurita plina de aluat in fiecare hartiuta. Apoi in centrul fiecareia am pus cate o lingurita de ciocolata.










Am pus iar cate o lingurita de aluat in fiecare, avand grija sa acopar ciocolata. Am pus tava in cuptorul incins pentru 30 de minute si dupa ce s-au copt le-am scos pe o farfurie si le-am lasat sa se raceasca. 

Si acum ce sa fac? Sa ma laud si sa afirm cat de bune sunt?!! :))










Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu